'Kom naar mijn kamer snoepje' - De vrouw, Kathy Casier

KORTE INHOUD

Het was in de lente van 1948 dat toneelauteur Arthur Miller eigenhandig een hut bouwde in de wouden van Connecticut, om er te werken aan een stuk waarvan de eerste twee zinnen al geruime tijd door zijn hoofd spookten: ‘Willy?’ ‘It’s all right. I’m back.’ Na zes weken opsluiting kwam hij naar buiten met een tekst die legendarisch zou worden: Dood van een handelsreiziger. Hij won er de Pulitzer-prijs mee en sindsdien behoort de tekst tot het “oerrepertoire” van verschillende toneelgroepen. Momenteel toert ook ‘t Arsenaal met dit stuk, met ondermeer Lucas Van den Eynde en Mieke De Groote.

Dood van een handelsreiziger is een emotionele rollercoaster over een man die op zijn tandvlees zit. Met een joekel van een burn-out. In deze prestatiegerichte maatschappij tel je maar mee als je succesvol, rijk en geliefd bent. Althans, zo denkt Willy Loman er over. Het is de tragedie van een handelsreiziger die teruggefloten wordt door een samenleving waarin werk en presteren een steeds prominentere plaats hebben gekregen. Maar het is ook een familiedrama, universeel en herkenbaar. Over een vader die zijn dromen projecteert op zijn jongens. Over een zoon die die droom laat uiteen spatten. Over een schijnbaar goed koppel. Over communicatieproblemen. Over passie en sleur. Over moeizaam de eindjes aan mekaar knopen. Over kinderen die moeilijk de weg in het leven vinden.

Arthur Miller (°New York, 17 oktober 1915) is bekend als een geëngageerd toneelauteur, schreef ook korte verhalen, en was een tijdlang getrouwd met filmdiva Marilyn Monroe. Voor haar schreef hij het scenario van de film The Misfits. Ze scheidden in 1961, waarop Miller een jaar later hertrouwde met de Oostenrijkse fotografe Inge Morath. Met haar bleef hij samen tot aan haar dood in 2002. Miller zelf overleed op 10 februari 2005. Millers linkse sympathieën werden hem in de jaren ‘50 niet in dank afgenomen. Over de heksenjacht op communisten onder senator McCarthy schreef hij in 1953 The Crucible, over zijn mislukte huwelijk After the Fall (1964). Andere bekende werken van Miller zijn All My Sons (1947) en A View from the Bridge (1955).

SPELERS
spelers
REGISSEUR
regie
NIEUWSBRIEF
Wenst u op de hoogte blijven van onze productie via mail? Dan kan u hier uw emailadres achterlaten.

LOCATIE

Dit jaar spelen we niet op onze vertrouwde locatie in GC Den Tap, maar in de loods van Marnix Depoortere. Hieronder vind je het adres

Reserveren

Wenst u te reserveren. Klik hieronder en vul het reservatieformulier in!